Arkitektur og miljø i Tuborg Sundpark

Tuborg Nord er et gammelt industriområde, der i perioden siden slutningen af 90'erne har udviklet sig til et spændende og varieret bymiljø med en blanding af butikker, kontorer, boliger og udendørsarealer.


Øst herfor, som en ø adskilt af en kanal fra fastlandet, ligger et fredeligt boligområde med vand til alle sider. Tuborg Sundpark består af fire hvide femetagers boliglænger, der indrammer udsigten til Øresund. Planens enkelhed gentages i arkitekturens formsprog, der med få virkemidler skaber enkle hvide huse, hvor lys og udsigt er afgørende.


Her kan man nyde vandets nærhed og solen på sin terrasse, gå en tur langs promenaden eller møde sin nabo nede i den fælles have. Facaderne veksler mellem partier af glas og hvidmalede teglsten. De store glaspartier ved altanen er trukket tilbage i forhold til de hvidmalede murstensfacader. Denne vekslen mellem lette og tunge facadepartier skaber variation og et stærkt grafisk facadeudtryk.


Alle stuer er gennemgående og derfor meget lyse, med udsigt til begge sider. Stuerne har glaspartier fra gulv til loft og dermed total udsigt til både det blå hav og de grønne haver. På både ankomst- og havesiden har lejlighederne altaner med transparent brystning. Boliger i stueetagen har terrasser på havesiden. Bilerne parkeres under niveau og lader livet mellem husene være uforstyrret. Bebyggelserne ligger midt i en blå udsigt, med en grøn kontekst og tæt på byen.

(Gengivet med tilladelse fra Arkitema)